Scott Contessa Active 30

Scott Contessa Active 30

290305-910
Sista produkten i lager
10 995,00 kr
Inkl. moms

Scott Contessa Active 30

Färg
  • Vit
Storlek

Beskrivning

Talangfull hardtail med brett register för kräsna tjejer som prioriterar körglädje 

Den underhållande Scott Contessa Active 30 är en talangfull hardtail med imponerande brett användningsområde som är speciellt framtagen för tjejer. Den här storsäljaren fungerar utmärkt för småkräsna motionärer som helst håller till ute på grusvägarna eller i skogen och samtidigt vill ha möjligheten att kunna ställa upp i nått enstaka motionslopp. Och pendlar du på lite blandade typer av underlag, där asfalt kanske inte utgör merparten, ja då är den ett riktigt smart alternativ. 

Nyckel till framgång!

Slitstark och smidig aluminiumram med rätt former och praktisk intern kabeldragning

Dämpad framgaffel från Suntour (XCR32/X1-LO-R) med 100 slaglängd, hydraulisk lockout och anpassningsbar retur

Slagkraftig 2x-drivlina med 18 välsmorda växlar från Shimano (Deore) med ett brett register

Hydrauliska skivbromsar från Shimano (MT200) med kraftfulla egenskaper i alla väder

Kvalitetsdäck med 2,4 bredd från Kenda (Booster) som ger imponerande framkomlighet

Hjulstorlek som är full anpassad efter ramstorleken (29" eller 27,5")

Lätt aluminiumram med sportig geometri och riktigt bra uppsikt

Själva stommen utgörs av en reducerad aluminiumram (6061) med praktisk intern kabeldragning och en sportig geometri som är speciellt anpassad för att att vara lätthanterlig, ge bra uppsikt över omgivningen samt hög komfort. Så om du föredrar en bekväm position och solida egenskaper mer än du värdesätter maximal hastighet och extrem precision så är det här helt rätt hoj.

Fin dämpad framgaffel som enkelt kan anpassas efter underlaget

Modellen är utrustad med en dämpad framgaffel från Suntour (XCR32/X1-LO-R) med 100 mm slaglängd, och den har både remote lockout och reglerbar returfjäder (så att du enkelt kan anpassa den efter underlaget via ett lätthanterligt reglage på styret) vilket ytterligare ökar användningsområdet och ger dig möjligheten att prioritera mellan komfort eller effektiv framkomlighet, en smått briljant funktion som helt är perfekt när underlaget varierar på rundan.

Slagkraftig 2x-drivlina och pålitliga komponenter med beprövad funktion

Ovanpå detta har cykeln en slagkraftig 2x-drivlina med 18 slagkraftiga växlar från Shimano (Deore) kombinerat med komponenter som har beprövad funktion och gedigen kvalitet till ett minst sagt plånboksvänligt pris. Visst, det är kanske inte direkt ren proffsklass på prylarna, men modellen har betydligt vassare komponenter än sina småsyskon och det handlar uteslutande om prylar från det övre skiktet av motionsklassen. 

Robust hjulset i helt rätt storlek samt kraftfulla hydrauliska skivbromsar

I ramstorlekarna S och XS rullar den på ett par kraftfulla 27,5-tummare som alltid ställer upp. Den här hjulstorleken ger dig det bästa av två världar, eftersom den kombinerar 29-tummarnas överlägsna rull och suveräna framkomlighet med 26-tummarnas rappa manöverförmåga och robusta stabilitet. Väljer du istället någon av ramstorlekarna M eller L så rullar den på ett par pålitliga 29-tummare med riktigt bra fart, suverän framkomlighet och ett betryggande grepp i kurvorna.

Men alldeles oavsett vilken storlek du väljer så trivs den i höga farter, och är därför utrustad med kraftfulla hydrauliska skivbromsar från Shimano (MT200) vilket både sänker underhållsbehovet och ser till att du har effektiv bromsverkan året om, dessutom oavsett om det är lerigt, regnigt, slaskigt eller dammigt i spåren.

Mer om Scott Contessa Active serie

Contessa är samlingsnamnet för alla Scotts modeller som är speciellt anpassade för kvinnors unika kroppsbyggnad. De riktar sig primärt till tjejer men det är inga dramatiska skillnader, oftast handlar om en unik utformning av geometrin (generellt sett något lägre insteg samt ett kortare avståndet till styret). Och många gånger handlar det även om att sadel, styre, vevarmar och dämpare speciellt utformade för den kvinnliga anatomin, men i övrigt är det precis samma kompromisslösa cyklar.

I den sportiga Active serien hittar du mångsidiga mountainbikes med ett riktigt brett användningsområde. Pålitliga modeller med fokus på hög komfort och moderna teknologier, och eftersom de är prisvärda erbjuder hela serien massor av cykelglädje till en imponerande bred målgrupp av tjejer. De passar helt enkelt de flesta typer motionärer som vill kunna rulla fram på lite tuffare underlag.

Samtliga modeller har en modern geometri med fokus på komfort som - förutom att helt enkelt vara lite mer bekväma än de tävlingsklara modellerna - ger bättre uppsikt och en mer användarvänlig cykling. Man skall dock inte förväxla komfort med avkall på prestanda, utan tvärtom har hela serien en bred repertoar och passar kvalitetsmedvetna cyklister som vill ha en pålitlig partner, både till vardags och till sina träningspass.

Speciellt utformade för den kvinnliga anatomin

Modern geometri som ger full kontroll och bra uppsikt på omgivningen

Komponenter (växlar, bromsar och andra delar) från världsledande tillverkare 

Komfortabel sittställning som minskar slitage på axlar och nacke

Utbytbara delar även på ramen ger ökad livslängd om olyckan skulle vara framme

Försedd med fästen för skärmar, pakethållare och stöd (perfekt för oss som pendlar)

Finns med både 27.5-tummare och 29-tummare beroende på ramstorlek  

Produktdetaljer

Hjulstorlek
29
Material
Aluminium
1 Produkt
50046763
2022-11-27

Reviews (0)

No reviews

Sportringen använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen godkänner du användandet av cookies.