Scott Contessa Active 50

Scott Contessa Active 50

290310-S
Sista produkten i lager
8 995,00 kr
Inkl. moms

Scott Contessa Active 50

Färg
  • Grön
  • Rosa
Storlek

Beskrivning

Mångsidig hardtail med brett användningsområde för talangfulla tjejer

Den mångsidiga storsäljaren Scott Contessa Active 50 är en talangfull hardtail med ett brett användningsområde som är speciellt framtagen för tjejer. Det här är en prisvärd MTB med kraftfulla bromsar som är speciellt framtagen för tjejer och den fungerar utmärkt för glada amatörer och som helst håller till på grusvägar och skogsstigar. Cyklar du främst på lite varierande typer underlag, där asfalt kanske inte utgör merparten, så är den ett riktigt bra alternativ... eller varför inte bara kalla den för en tuff hoj som är perfekt att trampa till plugget med.

Nyckel till framgång!

Slitstark och smidig aluminiumram (6061 Custom Tubing) med intern kabeldragning

Dämpad framgaffel från Suntour (XCE28) med 100 slaglängd 

Beprövad 2x-drivlina med 16 växlar från kvalitetssäkra Shimano (Tourney) 

Hydrauliska skivbromsar från Tektro som levererar effektiv bromskraft oavsett förhållanden

Kvalitetsdäck med 2,4 bredd från Kenda (Booster)

Hjulstorlek anpassad efter ramstorleken (tillverkas både med 27,5-hjul och 29-hjul)

Kan utrustas med både skärmar och pakethållare om så önskas

Robust aluminiumram med sportig geometri och riktigt bra uppsikt

Själva stommen utgörs av en slitstark men lätt aluminiumram (6061) med praktisk intern kabeldragning och en sportig geometri som är speciellt anpassad för att att vara lätthanterlig, ge bra uppsikt över omgivningen samt hög komfort. Så om du föredrar en bekväm position och solida egenskaper mer än du värdesätter maximal hastighet och extrem precision är det här helt rätt MTB.

Dämpad framgaffel samt en beprövad 16-växlad drivlina från Shimano

Modellen är utrustad med en dämpad framgaffel från Suntour (XCE28) med 100 mm slaglängd, vilket ökar både komforten och framkomligheten. Ovanpå detta har cykeln en robust drivlina med 16 pålitliga växlar från kvalitetssäkra Shimano (Tourney) kombinerat med komponenter som har beprövad funktion och gedigen kvalitet till ett minst sagt plånboksvänligt pris. Visst, det är kanske inte direkt proffsklass på prylarna, men modellen har vassare komponenter än många sina konkurrenter i klassen och det handlar uteslutande prylar anpassade för glada amatörer.

Robust hjulset i rätt storlek samt effektiva hydrauliska skivbromsar

I ramstorlekarna S och XS rullar den på ett par kraftfulla 27,5-tummare som alltid ställer upp. Den här hjulstorleken ger dig det bästa av två världar, eftersom den kombinerar 29-tummarnas överlägsna rull och suveräna framkomlighet med 26-tummarnas rappa manöverförmåga och robusta stabilitet. Väljer du istället någon av ramstorlekarna M eller L så rullar den på ett par pålitliga 29-tummare med riktigt bra fart, suverän framkomlighet och ett betryggande grepp i kurvorna. Men alldeles oavsett vilken storlek du väljer så trivs den i höga farter, och är därför utrustad med hydrauliska skivbromsar vilket både sänker underhållsbehovet och ser till att du har kraftfull bromsverkan året om, dessutom oavsett om det är lerigt, regnigt, slaskigt eller dammigt i spåren.

Mer om Scott Contessa Active serie

Contessa är samlingsnamnet för alla Scotts modeller som är speciellt anpassade för kvinnors unika kroppsbyggnad. De riktar sig primärt till tjejer men det är inga dramatiska skillnader, oftast handlar om en unik utformning av geometrin (generellt sett något lägre insteg samt ett kortare avståndet till styret). Och många gånger handlar det även om att sadel, styre, vevarmar och dämpare speciellt utformade för den kvinnliga anatomin, men i övrigt är det precis samma kompromisslösa cyklar.

I den sportiga Active serien hittar du mångsidiga mountainbikes med ett riktigt brett användningsområde. Pålitliga modeller med fokus på hög komfort och moderna teknologier, och eftersom de är prisvärda erbjuder hela serien massor av cykelglädje till en imponerande bred målgrupp av tjejer. De passar helt enkelt de flesta typer motionärer som vill kunna rulla fram på lite tuffare underlag.

Samtliga modeller har en modern geometri med fokus på komfort som - förutom att helt enkelt vara lite mer bekväma än de tävlingsklara modellerna - ger bättre uppsikt och en mer användarvänlig cykling. Man skall dock inte förväxla komfort med avkall på prestanda, utan tvärtom har hela serien en bred repertoar och passar kvalitetsmedvetna cyklister som vill ha en pålitlig partner, både till vardags och till sina träningspass.

Speciellt utformade för den kvinnliga anatomin

Modern geometri som ger full kontroll och bra uppsikt på omgivningen

Komponenter (växlar, bromsar och andra delar) från världsledande tillverkare 

Komfortabel sittställning som minskar slitage på axlar och nacke

Utbytbara delar även på ramen ger ökad livslängd om olyckan skulle vara framme

Försedd med fästen för skärmar, pakethållare och stöd (perfekt för oss som pendlar)

Finns med både 27.5-tummare och 29-tummare beroende på ramstorlek

Produktdetaljer

Hjulstorlek
27,5
29
Material
Aluminium
1 objekt
50046798
2022-11-27

Reviews (0)

No reviews

Sportringen använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen godkänner du användandet av cookies.